Završeni radovi na sanaciji luke Čeprljanda

ČEPRLJANDA – Županijska lučka uprava Zadar završila je radove na projektu sanacije obalnog zida luke Čeprljanda u mjestu Ugljan.

Vrijednost radova iznosila je 1,86 milijuna kuna, a sufinancirali su ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Županijska lučka uprava Zadar i Zadarska županija.

– Ovo je još jedno u nizu ulaganja u lučku infrastrukturu na području naše županije. U proteklih 5 godina, uloženo je oko 250 milijuna kuna u lučku infrastrukturu u Zadarskoj županiji, a imamo još niz projekata u fazi realizacije ili pripreme. Projekt sanacije luke u Čeprljandi vrijedan je oko 1,86 milijuna kuna, a ostvaren je sredstvima resornog ministarstva, Županijske lučke uprave i Zadarske županije, uz operativnu podršku Općine Preko koja je pripremila projektnu dokumentaciju. Tu je vidljiva prava sinergija i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti još niz projekata na dobrobit naših stanovnika – poručio je zadarski župan Božidar Longin koji je proteklog tjedna obišao dovršene radove u pratnji državnih tajnika Josipa Bilavera i Šime Erlića, načelnika Općine Preko Jure Brižića i ravnatelja ŽLU Zadar Davora Škibole.

– Općina Preko pripremila je projektnu dokumentaciju prije dvije godine, a Županijska lučka uprava prijavila je projekt na natječaj resornoga ministarstva. Danas imamo potpuno novu rivu, a nakon sanacije obalnoga zida zadovoljeni su svi sigurnosni uvjeti i mislim da mještani mogu biti zadovoljni – istaknuo je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Foto: ZDŽ

Projekt sanacije je uključio radove na ukupno 80 metara gata i obalnog zida u mjesnoj lučici Čeprljanda.

Prema riječima državnoga tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera, ovakvi projekti nastavak su ulaganja u morsku i lučku infrastrukturu u cijeloj Hrvatskoj.

– Ponosni smo što  jeZadarska županija, odnosno Županijska lučka uprava prošle godine dobila više od 13 milijuna kuna nacionalnih sredstava, a jedan od projekata u koji se ulagalo je i ova mala lučica, koja je dobila novi gat i 80-ak metara sanirane obale – kazao je Bilaver najavivši da će ministarstvo u ovoj godini osigurati dodatnih 13 milijuna kuna za projekte koje je kandidirala Županijska lučka uprava Zadar.

D.G.