Završen foto natječaj o prirodnoj, kulturnoj i tradicijskoj baštini Mljeta

MLJET – Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” je organizirala foto natječaj s ciljem prikupljanja fotografija prirodne, kulturne i tradicijske baštine, kao i ostalih aktivnosti na području NP Mljet u razdoblju od 3. rujna do 1. listopada 2020. Povjerenstvo je u srijedu, 7. listopada 2020. odabralo najljepše fotografije i to u 3 kategorije.

U kategoriji Prirodna baština prvo mjesto osvojila je fotografija Mira Brankovića (na naslovnici). Drugo mjesto u ovoj kategoriji je osvojila fotografija Darka Beljaka s motivom skakavca na listu, dok je treće mjesto osvojila fotografija magarca autorice Inje Drače.

U kategoriji Kulturno-tradicijska baština prvo mjesto osvojila je fotografija Martina Burića s motivom rimske palače u Polačama.

Foto: Martin Burić

Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je fotografija djevojke u narodnoj nošnji autorice Chiare Rossi, a treće mjesto je pripalo fotografiji Malog mosta autora Mirana Željka.

U kategoriji Ostale aktivnosti i motivi NP Mljet prvo mjesto je osvojila fotografija para u zoru čiji je autor Marko Sliko Raguž.

Foto: Marko Sliko Raguž

Drugo mjesto u ovoj kategoriji dijele dvije fotografije autorica Andreje Bedeniković i Jelene Lele Bosančić. Treće mjesto pripada fotografiji Tatjane Sudimac.

Organizatori zahvaljuju svima koji su sudjelovali u foto natječaju i čestitaju pobjednicima koji uskoro mogu očekivati svoje nagrade na kućnim adresama. Ostale fotografije možete pogledati OVDJE.

I.B.