ZATON: Juniori i kadeti VK Krka oduševili borbenošću na veslačkoj regati Kup Dalmacije 2021.

Nakon pauze od 14 mjeseci uzrokovane poznatim općesvjetskim problemom, u šibenskom Zatonu napokon je održana veslačka regata za „Kup Dalmacije 2021.“ Mirnu površinu najljepše prirodne veslačke staze na globusu u nedjelju 9. svibnja uznemirila su vesla čak 163 posade iz svih dalmatinskih veslačkih klubova, a ovaj svojevrsni festival veslačke mladosti svojom nazočnošću uveličali su i dragi gosti – posade iz prijateljskog V.K. „Jadran“ Rijeka.

Samo natjecanje počelo je u 9 sati utrkom starijih kadetkinja u skifovima, a završeno je u 13.15 sati kada su liniju cilja prošli mlađi juniori u dvojcima na pariće. Između ovih disciplina utrkivale su se cure i momci u još 37 utrka i 30 disciplina što znači da su neke discipline imale toliki broj prijavljenih da se moralo veslati u ždrijebom određenim grupama.

Uglavnom, nakon fantastične međunarodne predstave koja se prije samo tjedan dana odvijala na zagrebačkom Jarunu imali smo priliku, čast i zadovoljstvo nazočiti „domaćim“ utrkama mladih snaga i natjecatelja koji će, ako budu uporni i vrijedni, jednog dana možda zamijeniti braću Sinković i Damira Martina!

Foto: Nives Crnogaća / VK Krka

Treneri šibenske Krke, domaćina i priređivača regate, na ogled s njihovim vršnjacima poslali su ukupno 14 posada i to 3 ženske i 11 muških. Svi su dali sve od sebe zbog čega su zaslužili biti spomenuti poimenično, redom kako su nastupali, uz napomenu da su (jako) nedostajali Max Doodney i Šime Slavica:

  • Katarina Lukić, druga u samcu starijih kadetkinja;
  • Toni Braica, Marko Martinović, Šime Bilić, Toni Ivanda, treći u četvercu na pariće za starije kadete;
  • Jakov Mikulandra, Niko Lucić, Franko Šarić, Lovre Tošić i Nikola Dobre (korm.), prvi u četvercu na pariće za početnike (GIG);
  • Šime Grubišić, u drugoj grupi drugi u skifu za mlađe kadete;
  • Marko Rossini, u trećoj grupi četvrti u skifu za mlađe kadete;
  • Filip Matešić, u prvoj grupi peti u skifu za starije juniore;
  • Filip Gligić, u trećoj grupi drugi u skifu za starije juniore;
  • Karlo Ninić, Filip Miličević, Ivan Dželalija, Nikola Dobre i Lovre Tošić (korm.), treći u četvercu na pariće za starije kadete;
  • Sara Slugan i Franka Zorčić, prve u dvojcu na pariće za mlađe juniorke;
  • Aurora Lučev i Marta Budimir, četvrte u dvojcu na pariće za mlađe juniorke;
  • Alberto Rossini i Duje Garma, u prvoj grupi treći u dvojcu na pariće za starije kadete;
  • Franko Dobra i Jakov Slavica, u drugoj grupi drugi u dvojcu na pariće za starije kadete;
  • Bartol Medić, Luka Bedrica, Tonko Bogdan i Frane Papak, drugi u četvercu na pariće za mlađe juniore;
  • Filip Šarlija i Nikola Knežić, u prvoj grupi treći u dvojcu na pariće za mlađe juniore.

Na kraju regate najboljim klubovima u pojedinim kategorijama (uzrastima) podijeljeni su prihodni pehari pa je tako ‘krkašicama’ i ‘krkašima’ pripao pehar za najuspješniji klub u uzrastu starijih (A) kadeta.

Foto: Nives Crnogaća / VK Krka

Zanimljivo je reći da je „Krka“ po broju bodova zauzela drugo mjesto među 11 klubova u uzrastima mlađih (B) kadeta i mlađih (B) juniore što samo za sebe govori kako u šibenskoj veslačkoj svići i dalje ima dobroga ulja od kojeg se tek za 3-5 godina može očekivati onaj najjači plamen – prije negoli se „šibensko sime“ rasprši po sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Svakako valja pohvaliti baš sve natjecateljice i natjecatelje, ali posebno susjede iz V.K. „Dupin“ – Tisno kod kojih opet ima naznaka odličnih rezultata. Naime, odličan dojam su ostavili tišnjanski dvojci na pariće u uzrastima starijih kadeta i mlađih kadetkinja.

Na kraju, u ime više stotina cura i momaka s veslima u rukama, organizatori regate zahvaljuju i prijateljima šibenskog veslanja, bez čije pomoći bi, kako kažu, regatu bilo teško, pa i nemoguće održati: predstavnicima tvrtki „Dalmare“, „Jamnica Plus“ i „Žiža“.

M.B.