ZAŠTO NE REAGIRAJU? Na plaži Mimice netko betonirao stijenu da može privezati brod, a inspekcija više od pola godine – šuti

Svakodnevno na adresu naše redakcije stižu fotografije devastacije obale. Fascinantno je do koje granice može ići ljudsko ignoriranje zakona i bezdušnost prema okolišu. Jedan takav slučaj stiže nam s omiške plaže Mimice.

Čitatelj nam se javio s pričom koja podsjeća na kakav teatar apsurda. Kaže da je još u ožujku ove godine upozorio Lučku kapetaniju Split na najnoviji “uradak” na plaži u Mimicama te ih je zamolio za žurno postupanje.

Netko je, naime, zabetonirao dio plaže kako bi dobio privez za brod. Iako je Lučka kapetanija obećala riješiti problem u suradnji s omiškim komunalnim redarom, gotovo pola godine nakon prijave betonski privez za brod i dalje tamo stoji.

Gotovo pola godine niti jedna institucija nije reagirala na apel građanina, niti jedna institucija nije učinila ništa kako bi se uklonila betonska gromada s plaže, a još manje su učinili kako bi doznali tko je krivac za ovu devastaciju i kako bi istog kaznili. Jesu li iz Lučke kapetanije Split namjerno ignorirali upozorenje savjesnog građanina ili su nesposobni u jednom danu ukloniti ovu rugobu s plaže, nismo uspjeli saznati.

Foto: Čitatelj

Iako na web stranici Lučke kapetanije Split piše da sa strankama rade do 13 sati, kada smo ih nazvali u 12:35 nitko se nije javljao niti na jedan telefon naveden na njihovoj web stranici. Nedostupni u isto vrijeme bili su i u ispostavi kapetanije u Omišu.Postaje li Hrvatska zemlja u kojoj zakoni vrijede samo za “malog čovika”, a oni “drugi” mogu raditi što žele, ispada sve izglednija realnost. Plaža Mimice devastirana je betonizacijom podmuklih pojedinaca, iako se na svega 5 metara od lokacije s fotografije nalazi desetak mjesta za vezanje brodova.K.B.PROČITAJTE JOŠ:

Betonirali škrape, da im bude “ravnije”, pa nasrnuli na aktivista sjekirom