Zapovjednik školskog broda „El-Mellah“ i veleposlanik Alžira posjetili Brodosplit

SPLIT – Kapetan bojnog broda Zoubir Khaouanij, zapovjednik jedrenjaka alžirske ratne mornarice „El-Mellah“, koji se nalazi u višednevnoj posjeti Splitu i Hrvatskoj ratnoj mornarici, u pratnji Nj.E. g. Mokhtar Amine Khelif veleposlanika Alžirske Narodne Demokratske Republike u Republici Hrvatskoj posjetio je Brodograđevnu industriju Split.

Predstavnici uprave Brodosplita upoznali su visoke goste s aktualnim projektima, a spomenuta je mogućnost suradnje s Brodosplitom.

Foto: Brodosplit

Školski trojarbolni jedrenjak metalnog trupa El Mellah jedan je od najvećih školskih jedrenjaka na svijetu, izgrađen je 2017. u Poljskoj, u brodogradilištu u Gdanjsku.

Alžir je jedina afrička i druga arapska zemlja (uz Oman) koja u sastavu svoje ratne mornarice ima školski jedrenjak.

Foto: Brodosplit

Prije samo mjesec dana, u Brodosplit je stigla delegacija turskog vojnog izaslanstva, te su i oni najavili mogućnost suradnje. Tad su nam iz splitskog škvera kazali i da “postoji interes za ophodne brodove”, koje trenutno rade za Hrvatsku ratnu mornaricu, no nisu željeli spominjati imena.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Turski vojni izaslanik u posjetu Brodosplitu iz kojeg kažu: “Postoji interes za ophodne brodove, ali nećemo još o imenima”