Započinju radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava do Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka

VELA LUKA - Načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, na Facebooku je u utorak obavijestila svoje sugrađane o početku radova na izgradnji kanalizacijskog sustava do Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka.

- Obavještavamo mještane kako dana 22.rujna 2022.g. (četvrtak) započinju radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava do Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka.
Radovi će se obavljati duž Obale 5, odnosno na potezu od križanja sa državnom cestom D-118  (kod brodogradilišta Greben) pa do budućeg Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka (kod bivše tvornice Jadranka) - obavijestila je načelnica.

Također je posebno apelirala na stanare kao i vlasnike brodica na spomenutom potezu na potrebu praćenja obavijesti o dinamici radova kako bi mogli pristupiti svojim kućama odnosno brodicama.

Također su za razumijevanje zamoljeni mještani, budući da je ovaj projekt vrlo važan te da izgradnje ovog dijela kanalizacijskog sustava zapravo predstavlja uvjet za ishođenje uporabne dozvole za Pomorsko-putnički terminal Vela Luka.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Vela Luka dobiva 4 i pol puta veću trajektnu luku: “Već iduće godine uplovit će prvi trajekti!”
Na gradilištu Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka radovi se odvijaju prema dinamičkom planu te je do sada izvedeno 85% radova. Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela detaljno je objasnio što se točno gradi i koliko će ova nova luka rasteretiti Općinu Vela Luku, ali o…