Započinje s radom aplikacija Smart City Split - Početak objedinjene komunikacije građana s Gradom

SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivica Puljak pozvao je građane da koriste Smart City Split aplikaciju: "Ovo je jedina 'veza' koja vam treba u Banovini".

Na otvaranju prezentacijskog sajma Smart City Expo u četvrtak, gradonačelnik Ivica Puljak predstavio je glavne odrednice i ciljeve novog sustava komunikacije s građanima.

- Danas započinje s radom aplikacija Smart City Split, to je početak integracije svih digitalnih usluga Grada Splita i objedinjene  komunikacije građana s Gradom. Paralelno s radom aplikacije započinje djelovati i Help desk, odnosno kontakt centar putem kojeg nas građani mogu kontaktirati, uputiti bilo koji upit vezan za njihov život u gradu. Ovo je najmodernije rješenje koje postoji u Hrvatskoj i pozivam građane da ‘skinu’ aplikaciju i plaćaju račune bez naknade, u ovoj fazi to je moguće prema tvrtkama Vodovod i kanalizacija, Čistoća, Lovrinac i Split Parking, a proširit ćemo je u dogledno vrijeme i na ostale tvrtke. Također ih pozivam da putem aplikacije prate što se događa u gradu i da nas kontaktiraju za bilo koji problem koji uoče ili imaju, a vezan je za grad,  jave nam se s povratnim informacijama, podijele svoje ideje, iskustva, a mi ćemo reagirati, popravljati, unaprjeđivati i razvijati sustav. Jako nam je stalno da građani dobiju brzu i kvalitetnu uslugu. Ovo je jedina „veza“ koja vam treba u Banovini - poručio je Puljak zahvalivši svima koji su radili na razvoju aplikacije.

Smart City Expo na Trgu Gaje Bulata traje dva dana, 1. i 2. lipnja, a građani se od 10 do 18 sati mogu informirati o glavnim značajkama nove digitalne usluge - Smart City Split aplikacije, kao i načinu korištenja i uslugama koje je putem novog kanala komunikacije moguće ostvariti na brz i jednostavan način.

A.B.