Započeli radovi na rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula

KORČULA – Županijska lučka uprava Korčula započinje s radovima na rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula. Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula, vrijedan 10,5 milijuna kuna, od čega se 85 posto sufinancira iz Kohezijskog fonda EU, potpisan je prije mjesec dana.

Projekt “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” uključuje poboljšanje temeljnog tla, ojačanje i povezivanje konstrukcije lukobrana, uklanjanje neadekvatne školjere, ugrađivanje nove višeslojne školjere te uključuje radove na građevini kojima će se lukobran trajno zaštititi od oštećenja i deformacija što će omogućiti sigurno prometovanje i pristajanje brodova na području zapadne obale luke Korčula te redovito povezivanje luke Korčula s obližnjim otocima i kopnom.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” iznosi 10.519.750,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda 85% što iznosi 8.941.787,50 kuna. Ostatak od 15% je financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

KORČULA Dotegljeni valobranski pontoni za projekt luke “Porto UŠ”, rekonstruira se lukobran Puntin