ZAPELO STOTINJAK KAMIONA: "Od jučer ujutro čekamo jer ne smijemo prema Zagrebu!"

Problemi u prometu i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Zbog zimskih uvjeta između Delnica i Kikovice mogu voziti jedino osobna vozila.

Više od sto kamiona zapelo je još jučer i vozači su ogorčeni jer ih se ne pušta ni starom cestom niti autocestom, javlja HRT.

- Čekam od jučer u 11. Sve je u redu, imamo hrane i vode, gledamo HAK i ne znamo što čekamo. Nema bure, ceste su čiste - kaže jedan vozač.

- Od 9 jučer tu stojim. Nitko ne razumije zašto je tako dugo zatvoreno. Na kamerama je sve čisto, a oni nas drže - kaže drugi vozač.

- Čekam od jučer ujutro. Ne znam kad će nas pustiti, ako neće uskoro imam dozvolu otkačiti prikolicu i krenuti kabinom za Zagreb - dodaje treći.

Vozači smatraju da bi trebalo pustiti bar one kamione koji su puni. Međutim voditelj tehničke jedinice Delnice HAC-a rekao je kako trebaju raščistiti neke kamione koji su još sinoć zapeli kod Gornjeg Jelenja i ralice nisu mogle očistiti tu dionicu. Također, rekao je i kako se nada da će i bura prestati i da će nakon 13 sati možda biti pušteni kamioni prema unutrašnjosti.

Svi koji kreću na put moraju imati zimsku opremu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ORKANSKA BURA Brojne linije prema otocima u prekidu, zatvorena autocesta
Zbog olujnih i orkanskih udara bure, crveni meteoalarm i dalje je na snazi za Podvelebitsko područje, Kvarner i Istru. Mjestimice udari bure 35-70, podno Velebita do 90 čvorova. Na otvorenom more ponegdje 5. Još su u početku na jugu Jadrana moguće nevere. Krajem dana bura će početi slabjeti. Zimski su
Ne zaboravite! - Korištenje zimske opreme na vozilima obvezno je od 15. studenog do 15. travnja
Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na dionice autocesta i većine državnih cesta koje se nalaze u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske za sve vrste motornih vozila, bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga RH. U narednom razdoblju očekuje nas promjenjivo vrijeme, praćeno kišom, vjetrom i