Zaljubljenica u more od naplavina radi umjetnička djela

NOVI VINODOLSKI - Dala je otkaz s 54 godine i otvorila suvenirnicu u kojoj prodaje radove uglavnom od naplavljenog drveta. Željkine slike, škure, nakit i drugi radovi donose dašak mora u naše domove.

Motive mora i ljepotu priobalnih mjesta u svojim radovima oživljava Željka Komorčec iz Novog Vinodolskog. Izrađeni od onoga što daje more - naplavina drveta koje more izbaci tijekom juga i bure.

Načešće izrađuje slike od naplavljenog drveta i ostalog materijala koji pronađe u prirodi, a mogu se reciklirati. Slike su različitih dimenzija, no u ponudi se mogu naći škure, vješalice, raznovrstan nakit, ribe, brodovi i ostalo. Posebno je ponosna na lampe i satove. Gledajući općenito, kućice su temelj njenog rada uz dodatne morske motive poput sunca i mora.

Uostalom, slika govori više od riječi pa preporučamo pogledati galeriju njenih radova.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznati lanternist i umjetnik najavio izložbu svojih riba u Bjelovaru: “Sve su dobile ime po pokojnim glumcima”
Ivan Bulić Ićo dugogodišnji je lanternist na viškoj Stončici, a široj javnosti je poznat i kao umjetnik koji od naplavina što mu more donese u uvalu pored njegovog svjetionika, izrađuje ribe ili kako ih on voli zvati ”Đuđe”. Nakupilo se u životu svjetioničarskog staža, gdje je tukao grubo more oko