Zakon šake na Lopudu - poslodavac tijekom pijane svađe razbio nos radniku iz Srbije

LOPUD - Koncesionar na plaži Šunj na Lopudu uhićen je zbog sumnje kako je vlastitom radniku razbio nos i prijetio mu kako će ga ubiti.

Policija je uhitila osumnjičenog, a potom i pretražila njegovu kuću i ugostiteljski objekt gdje je pronađena manja količina droge. Mještani javljaju kako su u strahu i zbog drugih kršenja zakona i propisa od strane istog nasilnika, donosi dubrovački dnevnik.hr.

- U ponedjeljak, u popodnevnim satima, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg državljanina Srbije. Povod sukobu su nesuglasice oko posla. Oboje su bili pod utjecajem alkohola, a poslodavac je radniku nanio težu tjelesnu ozljedu zbog čega je doveden pritvorskom nadzorniku zbog sumnje kako je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja i prijetnje. S druge strane, državljanin Srbije je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o strancima, jer nije imao regulirane dozvole za boravak i rad, ali i zbog kršenja javnog reda i mira, navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Izvršen je i pretres obiteljske kuće i ugostiteljskog objekta u vlasništvu poslodavca gdje je pronađena manja količina hašiša, kao i tekućine indijske konoplje, zbog čega je poslodavac prekršajno sankcioniran po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, a pronađena droga je oduzeta.

J.T.