Zagrebački maturanti zgroženi boravkom u hotelu Pula - U hotelskoj hrani našli staklo i ne samo to...

Od vrata bez kvaka, mrtvih insekata ispod stakala na slikama, komadića žice i stakla u hrani, prljavih tuševa…, nabraja jedna mama pokazujući novinarki Telegrama fotografije koje su snimili maturanti u hotelu.

Učenici četvrtih razreda zagrebačke Gornjogradske gimnazije nedavno su se vratili s maturalca u Istri koji im, čini se, neće ostati u sasvim lijepom sjećanju.

Kako tvrde roditelji s kojima je Telegram razgovarao, grozilo ih je loše stanje hotela Pula u kojem im je agencija Spektar putovanja organizirala smještaj.

- Vide se vrata bez kvaka, mrtvi insekti ispod stakala na slikama, komadići žice i stakla u hrani, prljavi tuševi…, ispričala je jedna mama pokazujući novinarki Telegrama Ani Raić Knežević fotografije koje su snimili sami maturanti.

Sve je izgledalo prljavo

- Kćer me zvala zgrožena. Nije se usudila hodati bosa po sobi, jer joj je sve izgledalo prljavo. Čak je i u kadu ulazila u gumenim papučama koje je srećom ponijela - opisuje joj majka koja ne sumnja u riječi svog djeteta, kao ni u fotografije koje je primila.

- Nešto je sama snimila, a nešto su snimili ostali. Prijateljica joj je poslala sliku komadića stakla što ga je pronašla u mesu, dok se druga požalila na žicu od spužvice za pranje posuđa koju je pronašla u kolaču - prepričava ova mama koja je zajedno s još nekim roditeljima pokušala od razrednice dobiti objašnjenje o stanju hotela u kojem su im djeca boravila.

Škola i hotel bez komentara

Telegram se, navodi se u članku, u dva navrata obratio Gornjogradskoj gimnaziji sa službenim upitima o maturalcu u Puli, no odgovor još nisu dobili. Roditelji im prepričavaju da je razrednica, kojoj su se obratili, očito zaključila da je njezin mail hotelu s fotografijama bio dovoljan.

Iz Hotela Pula pak poručuju kako su neugodno iznenađeni upitom novinarke Telegrama.

- O navodnom slučaju nemamo nikakvih spoznaja, niti nam je upućena ikakva primjedba od strane djece, roditelja, škole ni agencije. Što se tiče stanja hotela, jako pazimo i vodimo brigu o čistoći, a hrana je kod nas uvijek svježa i dobra, te su implementirani svi standardi HASAP-a (HACCP) - prenose iz Telegrama.

Nije bilo službenih primjedbi na hotel


Iz agencije Spektar putovanja navode da su, kao i za brojne druge škole, angažirali hotel Pula jer je taj objekt u potpunosti odgovarao uvjetima natječaja.

- Na njega nikada nismo imali prigovor pa ni od grupe iz Gornjogradske gimnazije - objašnjava Davor Sabljić iz spomenute agencije. Naglašava kako je upravo Hotel Pula česta želja učeničkih grupa, pa zato nemaju razloga izbaciti ga iz ponude.

- Ako nam škola pošalje prigovor, svakako ćemo reagirati - poručuje Sabljić.

I.G.