Zadranka Vlatka Pehar, najbolji turistički vodič 2023. godine

Da je čovjek zaista ključ uspjeha u turizmu dokazuju brojni pojedinci koji su zaslužni za odličnu turističku sezonu za nama. Najboljima su na nedavno održanim Danima turizma uručena priznanja. Jedna od laureata je i Zadranka Vlatka Pehar, nagrađena za najboljeg turističkog vodiča.

Iznenađenje, radost i prije svega zahvalnost, kaže Vlatka, isprepletalo se kada je saznala da je među nagrađenima.

- Neizmjerno hvala! Ovo je jedna kruna na taj rad koji je ovog puta zaista prepoznat. Zaista sam zahvalna - kazala je za Regionalni Dnevnik Vlatka Pehar, turistički vodič.

Više od 20 godina Vlatka je ambasadorica hrvatskog turizma i tvrdi kako biti turistički vodič za nju nije zanimanje već poziv.

- U mom radu se uvijek isprepletala ta jedna neizmjerna ljubav prema umjetnosti, povijesti, a isto tako turizmu. Pokušavam stvoriti kod gosta uvijek jedno povjerenje, opuštenost i isto tako sam sretna kad dobijem pozitivan feedback, ali apsolutno prvo i najvažnije je izraziti dobrodošlicu - istaknula je.

Bilo sunce ili kiša, zadatak turističkog vodiča je, tvrdi, kreirati pozitivan doživljaj. Doživjeli su to s Vlatkom gosti iz cijeloga svijeta. Ipak, kaže, najsretnija je kada ima domaće goste.

- Kad vam netko priđe i kaže hvala vam što ste nam ponovno tu ljubav rodili, da možemo voljeti našu domovinu i da cijenimo to što imamo - rekla je.

Svjesni onoga što imaju, za prestižnu nagradu predložili su je u županijskoj turističkoj zajednici.

- Jedan od najboljih vodiča u Zadru i županiji zasigurno. Svojim entuzijazmom i lijepom pričom, interpretacijama, zaista je pravi promotor našeg turizma - govori Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

- Bilo s kolegama, gostima, suradnicima uvijek je tu prisutan taj osmijeh, veselje življenja, radost i ljubav prema gradu, županiji i na kraju cijeloj Hrvatskoj. Izvrstan kolega, prijateljica i nadasve prekrasno ljudsko biće - naglasio je Ivica Škriljevečki, predsjednik Udruge turističkih vodiča 'Donat' Zadar.

I.B.