Zadrani obnovili mul na popularnoj gradskoj plaži - Grad: "Novim Zakonom o pomorskom dobru mul će se legalizirati"

ZADAR - Mul na popularnoj gradskoj plaži Jadran, poznatoj u žargonu i kao plaža kod Marexa, nije se uspio oduprijeti vjetru, nagrizanju soli i udarima valova. Preživio je i političku 'nebrigu' pa je zahvaljujući slozi i radišnosti nekolicine ljudi iz lokalne zajednice, zasjao u novom ruhu.

U potpunosti je obnovljen privatnim sredstvima, a na raspolaganju je svima.

Mjesto s kojeg puca najljepši pogled na Morske orgulje i zvonik Svete Stošije, nije smjelo ostati bez ‘dasaka’ na kojima se tradicionalno ljeti upijaju sunčeve zrake i izvode akrobacije skokovima u more, piše Antena Zadar.

Ova priča dobila je sretan završetak, a inicijativu građana pohvaljuju i u Gradu. Iako mul nije pod njihovom ingerencijom, drago im je da je uređenje plaže Jadran kompletirano na zadovoljstvo svih lokalaca i turista.

- Uvijek, u svakom slučaju podržavamo inicijativu građana kada je ista u skladu sa zakonskom regulativom. Unazad par godina plaža Jadran, kao i onda na Punti Bajlo, obalni dio na Puntamici i dio u Punta Skali, intenzivnije i konkretnije smo uredili u skladu s projektnom dokumentacijom. Konkretno, na plaži Jadran smo uredili dio za parking, sunčalište, dječje igralište, dohranili staro i podigli novo zelenilo i plaža je dobila vizuru jedne javne plaže. Moram reći da će se u ovom slučaju zakonska regulativa uskladiti s donošenjem novog Zakona o pomorskom dobru i lukama - kaže za Antenu Zadar Robertino Dujela, pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Zadra.

Pojašnjava da će promjenom Zakona o pomorskom dobru u prostoru moći legalizirati sve ono što je postojalo 2011. godine. Mul kod Marexa je na katastarskim kartama vidljiv spomenute godine, stoga će isti biti na neki način legaliziran, a kako bi ga nadležne službe mogle održavati u budućnosti.

I.G.