Zadarski župan jahtu prijavio na sina i nema je u imovinskoj kartici? - "Njome je provozao šefa Plenkovićeva ureda Zvonimira Frku Petešića"

ZADAR - Zadarski župan Božidar Longin, na čije brojne nepravilnosti u prijavi imovinske kartice primjedbe ima i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa uživa u luksuzu nezapamćenih razmjera koju jako teško može pokriti legalnim prihodima, doznaje redakcija ZADAR Newsa.

Pod istragom Povjerenstva za sukob interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 28. srpnja ove godine je zadarskom županu Božidaru Longinu izreklo kaznu od 530,89 eura. Longin je prijavljen zbog kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa s obzirom da je povrijedio odredbu članka 18. stavka 2. i 6. ovo zakona, piše Zadarski list.

Prema informacijama koje su dostupne redakciji portala ZADAR News, Longin se žalio na pokretanje postupka Povjerenstvu, a finalne odluke još uvijek nema.

Zadarski župan Božidar Longin - Foto ZDŽ

Ono što je sigurno je to da Longin ima ogroman nesrazmjer imovine s realnim prihodima, a i ono što se nalazi u Imovinskoj kartici vrlo je daleko od onoga što Longin zapravo posjeduje.

Izvori ZADAR Newsa objašnjavaju kako je ovo na što ukazuje Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa samo kap u moru prave imovine vjerojatno najimućnijeg hrvatskog župana koji skriva svoju imovinu i istu upisuje na bliske suradnike, prijatelje i rodbinu.

Foto: Zadar News

– Longinova imovina u ogromnom je nesrazmjeru s njegovim realnim prihodina, to znaju svi koji se bave politikom, ali i biznisom – doznaje Zadar News od izvora dobro upućenog u Longinove prihode i poslove.

Zadar News otkriva i da je Longin ovo ljeto na jahti marke Menorquin koju nema u imovinskoj kartici, vozio i predstojnika ureda Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Zvonimira Frku Petešića po zadarskom arhipelagu i Kornatima.

- I to kako bi ga impresionirao i kako bi mu Frka Petešić preko premijera osigurao toliko željeni treći mandat. On će učiniti sve da osigura taj treći mandat i da onda iz njega ode u mirovinu – govori za Zadar News izvor dobro upućen u zbivanja u zadarskom HDZ-u i oko njega.

Zvonimir Frka Petešić - Foto: Vlada RH

Jahta glasi na ime njegova sina

U javnom servisu ePlovilo upisano je da je službeno vlasnik jahte na kojoj su danima krstarili čovjek od najvećeg povjerenja premijera Plenkovića, Zvonimir Frka Petešić i župan Longin, sin je Božidara Longin, Matija Longin.

Izvor iz HDZ-a potvrdio je Zadar Newsu kako je Longin zbog problema s imovinskom karticom neke stvari kupovao na svog sina.

– Baš kao što je i vlasnik tvrtke Magnolija d.o.o. formalno Matija Longin, svi znaju da je to Bobijeva tvrtka. Tako je i s ovom jahtom. Nema tu uopće spora o pravom i prikrivenom vlasništvu – govori izvor.

Foto: Zadar News

Odakle zadarskom županu milijunska jahta i brojne nekretnine?

Odakle zadarskom županu Longinu višemilijunska jahta na kojoj uživa s najbližim suradnicima premijera Andreja Plenkovića i na koji način je došao do nje, kao i do brojnih drugih nekretnina, onih koji se nalaze na njegovo ime i onih koje nisu na njegovom imenu, Zadar News najavljuje nastavak pisanja i istraživanja ove teme kroz suradnju s izvorima koji o ovom slučaju, kako tvrdi novinar Hrvoje Bajlo, imaju obilatu dokumentaciju.

Portal je pokušao doći do Božidara Longina i Zvonimira Frke Petešića, te piše da ni jedan nije demantirao njihove navode.

Dodatak:

Niti pola sata nakon što smo prenijeli ovaj članak sa Zadar Newsa nazvao nas je Marko Milić, glasnogovornik Vlade. Više o tome pročitajte u članku niže...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Frka Petešić za Morski HR: “Nisam plovio županovim brodom, već sam ga samo ispratio do plovila o kojem ne znam ništa!”
Niti pola sata nakon što smo prenijeli članak Zadar Newsa Zadarski župan jahtu prijavio na sina i nema je u imovinskoj kartici? - “Njome je provozao šefa Plenkovićeva ureda Zvonimira Frku Petešića”, nazvao nas je Marko Milić, glasnogovornik Vlade. - Ne ulazeći u vlasništvo i okolnosti broda i zad…