ZADARSKE BENEDIKTINKE U BIZNISU Ovako će izgledati novi turistički kompleks oko kojeg se lome koplja

ZADAR - Gradonačelnik Zadra Branko Dukić na sljedeću je sjednicu Gradskog vijeća ponovno uputio prijedlog Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Dragočaja u Petrčanima. Riječ je o investiciji u veliko turističko kamp naselje koje bi trebalo promijeniti izgled za sada velike neizgrađene parcele u vlasništvu benediktinki, tik do postojećeg turističkog resorta Punta Skala.

Iako se kao zainteresirani investitor koji bi gradio turistički kompleks s pet zvjezdica i oko 1000 kreveta navodi američki brend Infinity Resort, formalni investitor koji je od benediktinki dobio koncesiju na zemljište od 99 godina je hrvatska tvrtka Infinity Resort Zadar iz Vukovara, a ona opet u vlasništvu druge tvrtke poduzetnika Pavla Vujnovca, vlasnika plinarske tvrtke PPD, mnogi kažu danas i najmoćnijeg poduzetnika u Hrvatskoj, piše 057.info.

Nema objave kapaciteta izgrađenosti parcele, ali je objavljena prezentacija objekata kamufliranih zelenilom

Uz točku dnevnog reda dostavljena je prezentacija, na kojoj se doduše ne navode podaci o kapacitetu naselja ili izgrađenosti parcele, ali su postavljene simulacije na kojima su izgrađeni objekti zakamuflirani zelenilom koje će se postavljati na krovovima ili tik do objekata.

Prijedlog o izradi plana glatko je odbijen na prošloj sjednici vijeća, jer nije dobio podršku bilo koga osim vijećnika HDZ-ove koalicije. Daniel Radeta (SDP) nazvao ga je pokušajem daljnje devastacije prometa, Enio Meštrović planom čija bi sama izrada bila u suprotnosti sa savješću, a i Akcija mladih je protiv njega. Ipak, investitor nakon dva mjeseca dostavlja „Molbu za ponavljanje Prijedloga prema Gradskom vijeću uz kojeg je dostavljena prezentacija zone i planiranog sadržaja".

Što se promijenilo u odnosu na prije dva mjeseca i je li točno da je netko održao „razgovore" s vijećnicima, nagovarajući ih da prihvate plan?