Zadarska županija raspisala javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu - osigurano je 100 tisuća eura!

Kulturna, zabavna, sportska te eno - gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja mogu se prijaviti na objavljeni javni poziv.

Korisnici potpore(organizatori događanja) mogu biti pravne i fizičke osobe. Dakle to mogu biti turističke zajednice, trgovačka društva, obrti, zadruge/udruge, sportski savezi, javne ustanove i ustanove u kulturi (osim onih kojima je osnivač Zadarska županija) i umjetničke organizacije na području Zadarske županije.

- Cilj Zadarske županije je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i posezoni, ali i na turistički manje razvijenim područjima. Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2024. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista na destinaciju te stvaraju dodatnu ponudu u turizmu, poglavito u pred i posezoni - naveo je županijski pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš. 

I ono bitno za kraj - svaki organizator ne može dobiti beskonačno puno potpora. Za sufinanciranje može prijaviti najviše tri prijave, a Županija mu može odobriti sufinanciranje do 50 % troškova realizacije projekta.

Javni poziv pronađite ovdje.

J.T.