Zadarska županija daje novčanu potporu za turističke manifestacije

ZADAR – Zadarska županija raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za organizaciju turističkih događaja na području županije.

Na raspolaganju je 300 tisuća kuna, a na poziv se mogu prijaviti kulturna, zabavna, sportska te eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja. Korisnici potpore mogu biti pravne i fizičke osobe,  odnosno trgovačka društva, obrti, javne ustanove te turističke zajednice gradova i općina na području Zadarske županije.

Financirat će se događanja koja, kažu u županiji, motiviraju turiste da dođu na određenu destinaciju te događaji koji stvaraju dodatnu ponudu u turizmu, osobito u pred i posezoni.

– Bitno nam je očuvati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Jadranu koji smo zadržali i u vrijeme pandemije. Svakako da ćemo daljnjim ulaganjima u obogaćivanje turističkog sadržaja Zadarske županije istaknuti jedinstvene atribute naše destinacije te je na taj način učiniti prepoznatljivom i drugačijom od ostalih. Nadamo se da će se na javni poziv prijaviti veliki broj kvalitetnih projekata koji će biti nositelji naše turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u destinaciju – izjavio je župan Božidar Longin.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave javnog poziva, a detaljnije informacije, kao i prijavni obrasci nalaze se na web stranici Zadarske županije.

K.B.