Zadarska policija uhvatila serijskog provalnika u brodove

ZADAR – Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za teške krađe.

Sumnjiči ga se da je u Zadru u noći s utorka na srijedu provalio u dva objekta u vlasništvu trgovačkih društava te dva plovila u vlasništvu fizičkih osoba.

Tako ga se sumnjiči da je u Ulici Put Murvice provalio u poslovnicu trgovačkog društva gdje je nasilno oštetio registar blagajne te iz njih otuđio pretince u kojima nije bilo novca, a potom je u Ulici Postrojbe specijalne policije provalio u poslovnicu trgovačkog društva odakle je otuđio raznu elektroničku opremu.

Nadalje ga se sumnjiči da je iste večeri, na Obali kneza Trpimira, provalio u brod na vezu u vlasništvu 34-godišnjaka gdje je oštetio tendu, a iz broda nije ništa otuđio, da bi potom provalio u brod na vezu 42-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio raznu ronilačku opremu, nakon čega je odvezao brod koji je u srijedu ujutro pronađen nasukan u blizini u Uvali Draženica.

Nakon izvršenih provala u plovila udaljio se u nepoznatom pravcu, a policija je odmah nakon zaprimljenih saznanja o događajima, tijekom jučerašnjeg jutra u prostorije policije dovela 28-godišnjaka zbog sumnje na izvršenje imovinskih kaznenih djela.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, izvršene je pretraga doma i prostorija koje koristi te je kod njega pronađen dio otuđene elektroničke i ronilačke opreme.

Pronađeni predmeti su mu oduzeti, ukupna materijalna šteta pričinjena na objektima i plovilima se još uvijek utvrđuje.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

D.G.