Zadarska poduzetnica lansirala prvi poslovni web za profesionalce u nautičkom čarteru

Nautička čarter industrija u Hrvatskoj ovih dana dobila je novi alat koji bi im trebao olakšati poslovanje. U promet je pušten prvi poslovni web čarter.hr namijenjen profesionalcima iz nautičkog čartera.

Portal je pokrenula zadarska poduzetnica i specijalistica za digitalni marketing Selma Čmelik s ciljem da na jednom mjestu umreži sve subjekte iz domaćeg nautičkog čartera te im učini dostupnim informacije koje će njihovo poslovanje, tvrdi, podignuti na višu razinu.

Foto: BBS

– Uočila sam potrebu i imala veliku želju stvoriti jedinstveni prostor za profesionalce u nautičkom sektoru – vlasnike i rukovoditelje čarter tvrtki, operativce, servise usko povezane s industrijom. Mjesto na kojem će pronaći sve informacije i alate koji će im pomoći unaprijediti i razviti poslovanje u sektoru koji unatoč pandemiji, pokazuje veliki potencijal – ističe autorica projekta koja je veliki dio svog radnog vijeka provela
upravo u čarteru.

Čarter industrija je dosad sve relevantne informacije i trendove vezane uz ovaj sektor dobivala iz izvora primarno namijenih srodnim industrijama poput one hotelijerske. Svrha novog poslovnog portala je da zemlja s najvećom čarter flotom na svijetu dobije online prostor namijenjen samo njoj. Čmelik ističe kako je smisao novog portala da postane središnje mjesto za one koji rade u čarter industriji, izvor točnih i pravodobnih informacija, korisnog sadržaja, ali i mjesto susreta te razmjene poslovnih ideja.

Poseban naglasak stavljen je na digitalne alate preko kojih se posjetitelji mogu upoznati s najsuvremenijim digitalnim programskim rješenjima koja čarter poslovanju mogu donijeti mnoge koristi te pojednostaviti
razne procese.

Čarter.hr obuhvatit će tvrtke i subjekte iz sva tri segmenta čartera u Hrvatskoj – one iz standardnog najma plovila bez posade, takozvanog bareboat chartera, zatim crewed yacht chartera kao i one koji se bave guletima i mini kruzerima.

Projekt će službeno biti predstavljen na ovogodišnjem Biograd Boat Showu 21. i 22. listopada, u sklopu poslovnog događaja Croatia Charter Expo namijenjenog čarter tvrtkama.

K.B.