Starica otuđila novčanik, mladići krali alat i mesne proizvode

ZADAR - 78-godišnjakinja je na zadarskom području dvije godine mlađoj ženi početkom godine s pulta trgovine ukrala novčanik. U Zemuniku Gornjem su pak tri mladića provalila u kuću iz koje su ukrali razni alat i mesne proizvode.

U srijedu su iz zadarske policije priopćili kako su dovršili kriminalističku istragu nad 78-godišnjakinjom koju sumnjiče da je 5. siječnja ujutro s pulta trgovine ukrala novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 76-godišnjakinje.

Protiv nje podnose kaznenu prijavu zbog krađe, a ne navode o kojem se iznosu radi.

Policija je, dodaju, u nedjelju ubrzo nakon provale pronašla i uhitila trojicu muškaraca u dobi od 20, 18 i 19 godina te jednog maloljetnika. Njih se tereti da su u Zemuniku Gornjem provalili u kuću 67-godišnjeg vlasnika iz koje su ukrali dva kompleta raznog alata te oko 20 kilograma zamrznutih mesnih proizvoda.

Materijalna šteta procjenjuje se na tisuću eura, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv četvorke se podnosi kaznena prijava zbog teške krađe. Maloljetni osumnjičenik u zakonskom je roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, stoji u priopćenju.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Čovjeku provalili u konobu i ukrali pršut i vino
U vremenu od 25. do 27. prosinca u Pridrazi, nepoznati počinitelj je provalio u konobu u vlasništvu 55-godišnjaka, odakle je otuđio vino i suhomesnati proizvod. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava zbog teške krađe. D.G.