Zacrnite zube na trećem sutivanskom festivalu Fantažija o’ ribe!

SUTIVAN – U utorak 7. rujna počinje treći po redu festival Fantažija o’ ribe kojeg organizira Turistička zajednica Općine Sutivan u sklopu projekta “Fantažija o’ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda”. Festival će otvoriti projekcija filma Između neba i zemlje.

Festival traje 4 dana, a održat će se na tri lokacije – u ljetnom kinu Sutivan, atriju Kavanjinovih dvora i na sutivanskoj rivi, s početkom u 20.30 sati.

Foto: Facebook/TZO Sutivan

Prva večer rezervirana je za projekciju filma Između neba i zemlje, u kojem 82-godišnji glaciolog Claude Lorius otkriva tajne prošlosti analizirajući različite razine leda. Drugu večer, u srijedu 8. rujna, posjetitelji festivala moći će zaviriti u tradicijski život ribara, kroz scenski prikaz Pulišelićeve Svađe, u Kavanjinovim dvorima, nakon čega će ih poezijom inspirirati Josipa Lukšić.

Četvrtak je rezerviran za Pjat o’srdele i kratki tečaj o krpanju ribarske mreže, a cijeli festival završava u petak, degustacijom crnog rižota uz nastup benda Koperonti, tijekom kojeg posjetitelji mogu, kroz postavljenu izložbu, saznati sve o Puratićevom izumu, tradicijskim ribarskim alatima i kraljici mora – srdeli.

Više detalja o samom festivalu možete pronaći na Facebook stranici TZO Sutivan.

K.B.