Za srijedu u Rovinju najavljen Festival vina i istarske supe

ROVINJ – Udruga Agrorovinj organizira tradicionalni Rovinjski festival vina koji će se održati u srijedu, 15.09.2021. na malom molu gdje će posjetitelji moći degustirati izložena vina najboljih rovinjskih vinara: Collis, Dobravac, Fameja Matošević, P.O. Grota, Vina Mondelako, San Tommaso, OPG Martina Herak Smoljan, OPG Šuran, OPG Pavlović, P.O. Vivoda i Vina Lunika.

Festival uoči blagdana Sv. Eufemije ima za cilj promoviranje istarskih vina s naglaskom na autohtone sorte, Malvaziju istarsku i Teran, ali i druge sorte koje se uzgajaju na istarskom području, Chardonnay, Pinot sivi, Muškat žuti, Merlot i Cabernet Sauvignon, a u raznovrsnoj paleti vina moći će se pronaći i ekološka i biodinamička vina.

Foto: Agrorovinj

Uz to održava se i po prvi puta Ljetni festival istarske supe gdje će se pripremati i prezentirati tradicionalna istarska supa, jedna od najtipičnijih simbola istarske tradicije i gastronomije.

Ovim putem obavještavamo sve građane i goste kako broj posjetitelja nije ograničen, no svi koji žele prisustvovati manifestacijama moraju imati EU Covid potvrdu, potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati. Test se neće moći obaviti na mjestu događanja.

Za degustaciju vina posjetitelji će morati izdvojiti 70 kn za čašu, a za degustaciju istarske supe 70 kn za bukaletu.

Trajanje manifestacije predviđeno je od 17 do 22 sata.

D.G.