Za sada je prikupljeno preko 1700 potpisa protiv ribogojilišta u akvatoriju Ustrinjske uvale - i tu se neće stati!

CRES/MALI LOŠINJ - Objava Morskog.hr od 30. prosinca javnosti je približila noćnu moru s kojom se bore građani na otoku Cresu! Borba protiv industrijalizacije jedne prekrasne uvale se nastavlja!

Građani, ne samo oni koji u Ustrinama na Cresu žive, već i oni koji ovo mjesto posjećuju i nose u srcu, svjesni su potrebe direktne akcije i sprječavanja uništavanja netaknute uvale i ovog malog sanjivog mjesta! Broj do sada prikupljenih potpisa protiv ekocida koji je netko odlučio "priuštiti" Ustrinama sugerira kako je i sve šira javnost svjesnija ovog gorućeg problema.

Predstoji borba za poštivanje Zakona i zdravog razuma i ostvarivanje krajnjeg cilja ovih "malih ljudi" - zaustavljanje štetnog privatnog projekta marikulture u ustrinjskoj uvali te njezino brisanje iz prostornih planova Primorsko-goranske županije te gradova Malog Lošinja i Cresa.

Foto:Screenshot/YouTube

Iza ove borbe za očuvanje prirodnih ljepota i građanskih prava stoje svi - otočani Cresa i Lošinja, mještani sela Ustrine na čelu s predsjednikom te svim članovima Mjesnog Odbora, vlasnici nekretnina i zemljišta, redoviti gosti, prijatelji Ustrina te svi koji su odlučili pružiti podršku znajući za mjesto Ustrine (otok Cres – Grad Mali Lošinj).

J.T.

Pročitajte još:

Otočani s Cresa i Lošinja pokrenuli peticiju za spas netaknute uvale od ribogojilišta: “Privatnim kapitalom i pogodovanjem se uništava malo mjesto i priroda!”
CRES/MALI LOŠINJ - Grupa građana s područja otoka Lošinja Cresa pokrenula je inicijativu kojom upozoravaju da će postavljanje marikulture - ribogojilišta u akvatoriju Ustrinjske uvale, imati nesagledive posljedice za ekosustav, otok i turizam. Privatni gospodarski subjekt izradio je projektnu dokumentaciju koja se sada postavlja na bazu prostornih planova Primorsko-goranske