Za obnovu tvrđave sv. Mihovila na Ugljanu osigurano 3 milijuna eura

Tvrđava sv. Mihovila iznad Preka i Poljane, simbol je cijeloga otoka Ugljana i zadarskoga arhipelaga za koju mnoge Zadrane i otočane vežu posebne uspomene.

Tvrđava će dobiti i montažnu pozornicu s 200 sjedećih mjesta pa će se na tvrđavi će se moći održavati koncerti, predstave, izložbe i razne druge manifestacije,a osigurat će se i oprema za prikazivanje različitih projekcija. Uvođenjem digitalnih tehnologija, bit će omogućeno i virtualno razgledavanje, a tvrđavu će tako moći upoznati i teže pokretne i osobe s invaliditetom, javlja portal Naši školji.

- Riješili smo vlasništvo, odnosno dobili tvrđavu na upravljanje na 30 godina. Uklonjen je odašiljač i premješten na susjedno brdo. Napravljena je sva pred projektna i projektna dokumentacija. S konzervatorima smo cijelo vrijeme u suradnji te su odrađena i arheološka istraživanja. Imamo sve potrebne dozvole i spremni smo za početak radova - rekla je pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, turizam i EU fondove u Općini Preko Dražena Strihić.

J.T.