"Za našu Kozalu" - Eko akcija u Rijeci u subotu 20. 4. 2024.

RIJEKA - Ova tradicionalna riječka akcija čišćenja uključuje sve ljude dobre volje koji su željni doći i pomoći. Kao i svaki put dosad, građani će se podijeliti po ulicama, obići kvart i počistiti nered, a nakon toga se družiti uz zajednički ručak.

Dok veliki čiste kvart, maleni se zabavljaju i uče! Na radionici “Naokolo Salata: Upoznajmo vrt i recikliramo”, djeca će kroz zabavan i poučan rad otkriti čarobni svijet vrtnih aktivnosti. U prvom dijelu radionice, djeca će se upoznati s kućnim kompostiranjem i ulogom glista u tom procesu. Nakon toga, izradit će posude za sadnju od korištene ambalaže, u koje će potom posaditi svoje sadnice salate te ponijeti svoju posudu s posađenom salatom kući.

U drugom dijelu radionice, nazvanom “Šareni svijet”, djeca će istražiti svoju kreativnost stvarajući šarene ukrase od ponovno upotrijebljenih materijala. Kroz ovu aktivnost, potičemo djecu da razvijaju svoju maštovitost i fine motoričke vještine te istraže bogatstvo južnoameričkih uzoraka i šara.

U parku Z. Škerla posadit će se još nekoliko sadnica kako bi u njima u desetljećima koja slijede uživale generacije koje dolaze.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a zaštitna i oprema za ekoakciju osigurana, obavijestili su iz Grada Rijeke.

I.N.