Za najpoznatiji njemački lifestyle magazin Istra je idealna destinacija za obiteljski odmor

Naša najpopularnija turistička regija – Istra, našla je svoje mjesto u jednom od najznačajnijih njemačkih lifestyle magazina Brigitte. U velikoj reportaži opisana je kao prekrasna destinacija idealna za pravi obiteljski odmor.

Urednica popularne njemačke lifestyle revije, Stefanie Hentschel, koja je na poziv TZ Istarske županije posjetila Istru u listopadu prošle godine, detaljno je na 8 stranica opisala sve čari koje nudi naš najveći poluotok – od povijesnih, zabavnih i arheoloških do gastronomskih užitaka. Istru je opisala kao idealnu destinaciju u kojoj se antička nalazišta i plaže nalaze na udaljenosti od samo nekoliko koraka, navodeći da je ovaj veliki jadranski poluotok atraktivan za kupanje čak i u listopadu.

Foto: TZ Istarske županije

Opisala je nježni zastor kojeg stvara Zarečki slap slijevajući se u kristalno čisto jezerce i pazinski Zipline koji nije za one slabijeg srca, ali se ne smije propustiti jer pogled na kanjon s rijekom i špiljama ostavlja bez daha. Autorica je posebnu pažnju posvetila luksuznoj varijanti kampiranja, a glamping šator u Istra Premium Camping Resortu u Funtani nadmašio je sva njezina očekivanja.

Čitatelje upućuje da u slučaju lošeg vremena mogu posjetiti brojne kulturne znamenitosti poput porečke Eufrazijeve bazilike koja je pod UNESCO-ovom zaštitom, prepuna svjetlucavih mozaika, a čiji ju je zvonik podsjetio na onaj iz Hitchcockove Vrtoglavice.

Foto: Mozaik unutar Eufrazijeve bazilike/Pixabay

Tu je, naravno, nezaobilazna gastronomija, a urednicu popularnog njemačkog magazina posebno su oduševila istarska maslinova ulja te tradicionalna istarska kuhinja.

Rimski amfiteatar u Puli izdvaja kao zanimljivu lokaciju za sve generacije zbog borbi gladijatora, smatra da je prirodni rezervat smješten na krajnjem jugu, Rt Kamenjak, čaroban u popodnevnim satima, a Rovinj, njezina posljednja stanica na proputovanju poluotokom, nedvojbeno najljepši grad u Istri, s kulturnim znamenitostima na svakom koraku.

– Jako nam je drago što možemo podijeliti ovu sretnu vijest vezanu za još jednu publikaciju  koja slovi kao „majka“ ženskih lifestyle magazina na njemačkom jeziku u kojoj je objavljena reportaža o Istri na čak osam stranica. To je sjajan početak nove godine! Treba istaknuti da tiraža magazina broji nevjerojatnih pola milijuna primjeraka, a sama cijena jedne stranice iznosi vrtoglavih 60.000 eura, što znači da je medijska vrijednost osam stranica objavljene priče koje je časopis posvetio Istri preko 3 milijuna kuna –  pohvalio se direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Magazin Brigitte, čije je sjedište u Hamburgu, izlazi dvaput mjesečno, a svoje online izdanje dobio je već 1997. godine. Njegova povijest započinje još 1886. pod nazivom Das Blatt der Hausfrau (Dnevnik domaćice), a današnje ime nosi od 1954. godine.

K.B.