Za gradnju Ribarskog muzeja u Vrboskoj odobreno 1,5 milijuna kuna iz EU fondova!

VRBOSKA – Općini Jelsa je na natječaju EU fondova preko FLAG-a Škoji za gradnju Ribarskog Muzeja u mjestu Vrboska ovih dana odobreno 1,5 milijuna kuna.

– Pristigla je Odluka Uprave za ribarstvo kojom su Općini Jelsa na natječaju dodijeljena sredstva od EU fondova za gradnju Ribarskog muzeja u mjestu Vrboska. Ukupni troškovi gradnje iznose 2,4 mil.kn, od kojeg iznosa će Općina dati svojih ‪900 tisuća kuna, a preostalih 1.5 milijun su sredstva dobivena od Europske Unije – obznanio je načelnik ove Općine, Nikša Peronja Nikša Peronja.

Foto: Općina Jelsa

– Projekt se mora realizirati u roku od cca 2.5 godine, čime će trajno biti riješen problem smještaja Ribarskog muzeja, obzirom da Općina trenutno izdvaja pozamašna sredstva za zakup prostora gdje se trenutno nalazi ribarski muzej – pojašnjava.

– Radi se o zgradi koja će još dodatno projektno biti prilagođena vizuri Vrboske, relativno je manja, ima samo dvije etaže ukupne visine 5.5 m i površine jedne etaže oko 110 m2, čime će se svojim manjim dimenzijama jako dobro uklopiti u okoliš. Bitan je ovo projekt za Vrbosku koja njeguje ribarsku baštinu, a ovo je mjesto gdje će se ista napokon moći dostojanstveno prikazati – poručuje načelnik Općine Jelsa.

D.G.