Za dio zemlje upaljen Meteoalarm, moguće i nevere - 'Uragančić' nad južnim Jadranom

Plitka ciklona pozicionirana je u južnom Jadranu. Oblačno je, stoga, u južnoj Dalmaciji, gdje ima i slabe kiše. Drugdje je naoblaka manja, iako u unutrašnjosti lokalno ima pojave magle, vidljivost je smanjena na pojedinim dionicama, upozoravaju iz HAK-a.

U nastavku utorka prevladavat će dijelom sunčano u većini predjela, s tim da na jugu zemlje, zbog ciklonalnog vrtloga, može biti pojave lokalno obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Nestabilnosti prolazno može biti i na dijelu srednjeg Jadrana, štoviše, lokalno su moguće nevere, stoga je na snazi viši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm, DHMZ-a.

Bura je već zapuhala na dijelu obale Jadrana, prema večeri će jačati pod Velebitom, stoji u prognozi za N1.

Srijeda donosi posvuda sunčanije prilike, iako postoji mogućnost za malo kiše, osobito na istoku unutrašnjosti. Na moru sunčanije, ali vjetrovito, uz buru, osobito pod Velebitom.

I tijekom četvrtka može biti slabe oborine, uglavnom na krajnjem istoku zemlje, u gorju, u unutrašnjosti Dalmacije. Temperature se neće značajnije mijenjati, uglavnom od 19 do 24.

Petak isto promjenjiv, uz mogućnost za lokalno malo kiše, većinom u unutrašnjosti. Uz obalu uglavnom suho i većinom sunčano.

Subota većinom suha, no u nedjelju raste vjerojatnost za oborinu i to osobito na sjevernom Jadranu i u gorju.

I.G.