Wings for Life u nedjelju ponovo u Zadru

ZADAR – Utrka Wings for Life, koja se od 2014. trči diljem svijeta, u nedjelju 8. svibnja ponovo starta u 13 sati s Liburnske obale u Zadru.

Nakon dvije pandemijske godine, kada se trčalo samostalno uz aplikaciju, ovogodišnja utrka u Zadru koja ponovo okuplja 5000 trkača na zajedničkom startu, već je rasprodana. Humanitarni cilj, pronalaska izlječenja ozljeda leđne moždine, je i ove godine privukao velik broj zainteresiranih u Zadar, kao dio utrke koja je postala najmasovnija na svijetu i trči se na šest kontinenata istovremeno. Devetu godinu zaredom trkači će prikupljati sredstva za ovaj plemeniti cilj.

– Ovaj događaj postao je zaštitni znak grada Zadra i hvala organizatorima što su ostali vjerni našem gradu. Hvala trkačima koji su strpljivo čekali ovu utrku dvije godine. Vjerujem kako i ove godine sve sudionike spremno dočekujemo, baš kao i samu utrku koja na jedinstven način podiže svijest o problemima osoba s ozljedama leđne moždine – rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

– Bit ćemo globalno jedna od sedam organiziranih utrka na službenim lokacijama, a trčat će se također putem aplikacije u ukupno 165 zemalja. Slike Zadra i naše utrke obići će u nedjelju cijeli svijet i htjela bih se zahvaliti gradu, gradskim službama i policiji, jer Zadar je predivan domaćin koji maksimalno podržava utrku. Svakako se moramo zahvaliti i volonterima, bez kojih ovo ne bi bilo moguće organizirati – rekla je Iva Milevoj, u ime organizacijskog odbora Wings for Life World Run utrke.

D.G.