WineRi u Rijeci – dva dana druženja s vrhunskim vinima i vinarima

RIJEKA - U riječkom centru Exportdrvo otvoren je dvodnevna manifestacija WineRi, sajam kvarnerskih, ali i vina brojnih gostujućih vinara iz šire regije, od Italije, Slovenije, Srbije do Makedonije, koji se ove godine poklapa s prvim Women’s Weekendom koji se istovremeno održava u Exportdrvu.

Ovaj riječki, eno – gastro festival okupio je više od 70 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije i Srbije. Primorsko – goransku županiju predstavljaju svi članovi Udruženja Kvarner Wines. Među vrhunskim vinima su i autohtone kvarnerske sorte poput kastavske belice i vrbnička žlahtina

Dvodnevni sajam, koji je trajao petak i subotu od 14 do 20 sati, posjetiteljima osim vina nudio je i izbor suho­mesnatih proizvoda, sireva, kave i maslinovih ulja.

Pokrovitelji festivala su Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma a sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke i CPRR PGŽ.

Okupljenim posjetiteljima obratili su se gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, Pročelnik Ureda županije Goran Petrc i Irena Peršić Živadinov u ime Turističke zajednice Kvarnera te Petar Škarpa u ime Turističke zajednice grada Rijeke.

I ovaj WineRi imao je humanitarni karakter s ciljem pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te su svi posjetitelji festivala mogli prigodno donirati udrugu.

I.G.