MASOVNA PRISUTNOST MEDUZA U JADRANSKOM MORU: Prijeti li nam invazija?

SPLIT – Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Splita pozvao je sve zainteresirane da sudjeluju na webinaru u sklopu projekta ARGOS na temu „Masovna prisutnost meduza u Jadranskom moru: procjene zdravstvenog stanja i budućih perspektiva bioloških morskih resursa“ koji će se održati u četvrtak 27. svibnja u 14 sati.

Na predavanju će biti prisutni stručnjaci biolozi i prirodoslovci kao predstavnici najvažnijih znanstvenih institucija koje se bave biologijom jadranskog područja te predstavnici operatora u sektoru ribarstva.

Znanstvenici i biolozi iz Italije, Slovenije i Hrvatske pokušat će odgovoriti na putanja zašto  posljednjih godina u Jadranu ima toliko meduza, što je uzrok njihove masovne pojave, kakve posljedice po bioraznolikost ostavlja njihova brjnost te možemo li u budućnosti očekivati masovnu invaziju meduza u Jadranu.

Govorit će se također i o načinu na koji znanstvenici prate brojnost i kretanje meduza, te u kakvom je stanju riblji fond u Jadranu i koje se invazivne riblje vrste zadnjih godina mogu naći u našem moru.

Zainteresirani čitatelji webinar mogu pratiti OVDJE s početkom 27. svibnja u 14 sati.

M.B.