WALKING WITH WASTE Ekološka vikend akcija BIOISTRA-e u Rovinju

ROVINJ – Prvo edukativno-ekološko druženje pod nazivom „Walking with waste“, u organizaciji novoosnovane rovinjske podružnice Udruge za promicanje održivog razvoja i kvalitete života „BIOISTRA“ kreće u subotu 27. ožujka, s početkom u 9.30 sati na parkiralištu ispred plaže Cisterna kreće u Rovinju.

– Ideja je da zaštićeno prirodno područje Cisterne, na području Grada Rovinja-Rovigno, očistimo od otpadaka koje za sobom ostavlja čovjek, uz rekreativnu šetnju i kontrolirano prikupljanje samoniklog bilja – šparuga, maslačka i koprive. Istom ćemo prigodom predstaviti program rada BIOISTRA-e Rovinj – objašnjava predsjednica ove Udruge u Rovinju, Zdenka Gudelj.

Pri okupljanju sudionici će biti podijeljeni u grupe od pet osoba, kako bi mogli ispoštovati sve propisane protuepidemiološke mjere i bezbrižno uživati u aktivnostima i druženju, a spomenimo i kako će za svih biti osigurane maske, bio-razgradive vrećice, rukavice i voda.

Nakon upoznavanja sugrađana s programom rada podružnice BIOISTRA Rovinj i same informativno-edukativne šetnje uz prikupljanje otpada, uslijedit će obilazak ekološke farme Capra Istriana, kojega će stručno voditi Dragutin Bajkovec.

– Svi koji to žele, imat će prigodu naučiti ponešto o suvremenim načelima održivog upravljanja i korištenja prirodnih resursa koji su nam na raspolaganju. Pričat ćemo i o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, procesu kompostiranja i kreiranju ruralnih održivih destinacija, pri čemu je posebno važno naglasiti ekološku proizvodnju tradicionalnih proizvoda – pojašnjava Vlasta Radoičić, predsjednica udruge BIOISTRA i stručnjakinja za održivi razvoj, čije je predavanje zakazano za 13 sati.

Dodajmo kako je pred kraj druženja predviđeno pripremanje marende od ubranog bilja i degustacija proizvoda sponzora i proizvođača Udruge BIOISTRA.

Zainteresirani svoj dolazak mogu najaviti na sljedeće brojeve telefona: 098 367 807 (Zdenka), 091 261 7126 (Dean) ili 091 522 4245 (Edi).

D.G.