Vrijedne ruke udruge Aurora izradile kućicu za knjige djeci u Raslini

ŠIBENIK - Članovi i volonteri šibenske udruge Aurora izradili su svoju prvu kućicu za knjige i poklonili je djeci i mladima u Raslini. Nakon što je opremljena, postavljena je u parku.

Dolaskom proljeća razbudila se i ekipa šibenske udruge Aurora te napravila kućicu za knjige koju su namijenili djeci u Raslini. Uz pomoć Gradske knjižnice 'J. Šižgorić', kućica za knjige opremljena je knjigama i postavljena u parku.

- Draga djeco Rasline, čuvajte svoju knjižnicu i ponekad je obradujte nekom novom knjigom - poručuju iz udruge Aurora.

Napomenimo, Istraživanje o čitanosti i kupovini knjiga u Hrvatskoj pokazalo je trend pada čitanosti u odnosu na posljednje dvije ili tri godine te stagnaciju u kupovini knjiga u posljednje četiri godine.

Najmanje jednu knjigu u posljednjih godinu dana pročitalo je 40 posto ispitanika, a usporedbom rezultata dobivenih prošle godine, uočeno je da se čitanost nije znatnije promijenila jer je 2022. godine na isto pitanje pozitivno odgovorilo 42 posto ispitanika.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Memorijalni centar na Prviću sudjeluje u Noći knjige
Otok Prvić površine svega 2,5 km2, s nekih tristotinjak stanovnika jedini je otok u šibenskom arhipelagu s dva naselja: Prvić Lukom i Prvić Šepurinom. Poznat je i kao “otok letećeg čovjeka” jer je na njemu ljetovao i svoje kosti ostavio izumitelj padobrana i autor prvog hrvatskog rječnika Faust Vran…