VRAĆAJU SE KANADERI Ponovno se razbuktao požar – Vatrogasni zapovjednik: “Ima otvorenog plamena, nije lako!”

TROGIR – Nešto manje od 800 hektara niskog raslinja, makije, borove šume i maslinika izgorjelo je u golemom požaru koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira i koji je sada pod nadzorom vatrogasaca. Premda je jutros ugašen otvoreni plamen, a oko podneva nije bilo ni dima u zraku, prema posljednjim informacijama požar se ponovo aktivirao. Zbog toga su na požarištu aktivni i vatrogasci i snage Hrvatske vojske.

– Noćas su vatrogasci nadljudskim naporima gasili vatru pa su u jednom trenutku na terenu bila 194 vatrogasca koji su na južnoj strani odbili požar i obranili kuće te benzinsku pumpu – rekao je za Index glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković prijepodne tijekom obilaska požarišta s ministrom obrane Mariom Banožićem. Tucaković je dodao kako je požar stavljen pod nadzor vatrogasaca nakon što su im se jutros u gašenju pridružila dva kanadera.

– Ima otvorenog plamena, nije lako – kazao je Tucaković.

U međuvremenu je otkriven uzrok požara. Golemu vatrenu stihiju izazvali su, kako je policija utvrdila očevidom, građevinski radovi na području Segeta Gornjeg. Kako je doznao Index, tijekom radova je zahvaćen dalekovod i došlo je do kratkog spoja koji je izazvao požar.

Požar se ponovno razbuktao oko 13:30 sati, vatra se brzo širi i u pomoć su oko 15 sati ponovno pristigli kanaderi.

Policija je u međuvremenu izvijestila da je županijska cesta ŽC 6091 (Plano-Prgomet) zatvorena za promet zbog gašenja požara. Promet se preusmjerava obilazno.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

“IZVIJESTIT ĆEMO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO” Policija utvrdila uzrok požara kod Segeta Gornjeg
Požar u trogirskom zaleđu pod kontrolom gasitelja – Svratili ministar obrane i glavni vatrogasni zapovjednik