Vozio pijan po Korčuli pa vrijeđao policajce – Otrijeznila ga paprena kazna

KORČULA/MOKOŠICA – Policija je na Korčuli vozaču odrezala pristojnu kaznu zbog vožnje u pijanom stanju, nakon čega je još i vrijeđao policajce.

Najveća novčana kazna u iznosu od 13.100,00 kuna izrečena je 66-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u večernjim satima 26. ožujka, zaustavljen i kontroliran prilikom  prometne kontrole u Korčuli. Utvrđeno je kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,40 g/kg, a prilikom postupanja policijskih službenika iste je vrijeđao.

Zbog počinjenog prometnog prekršaja i prekršaja narušavanja javnog reda i mira vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom.

Vozačica u Mokošici rekorderka vikenda u pijanstvu

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 26. ožujka, 34-godišnjakinji koja je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljena prilikom prometne kontrole u Mokošici.

Osim toga, utvrđeno je kako je vozačica prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja za 30 km/h, vozeći brzinom od 80 km/h u naseljenom mjestu.

Vozačica je isključena iz prometa i prekršajno sankcionirana novčanom kaznom od 11.580,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

D.G.