Vodeći britanski turoperator povećava kapacitete prema Splitu i Dubrovniku

Raste interes britanskih gostiju za hrvatskom obalom pa je vodeći britanski turoperator Jet2holidays i Jet2.com odlučio povećati kapacitete prema dva najveća dalmatinska grada.

Sezona letenja iz Manchestera prema Splitu produžena je tako do 7. listopada, iz Birminghama i Londona do kraja listopada, a za ovu su hrvatsku destinaciju također dostupni i letovi te paket aranžmani iz Leedsa, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Foto: Split/Pixabay

S druge strane, za Dubrovnik su također predstavljeni dodatni letovi, odnosno produžena je sezona letova iz Manchestera i Londona do kraja listopada, a prema krajnjem jugu Hrvatske može se putovati i iz Birminghama, Edinburga, Leedsa i Newcastlea.

– Trenutačno se u našoj zemlji odmara oko 16 tisuća britanskih turista, a velika većina njih se nalazi upravo u destinacijama Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Sigurni smo kako će ovo proširenje kapaciteta vodećeg britanskog turoperatora doprinijeti ukupnim turističkim rezultatima Hrvatske te našu zemlju učiniti još dostupnijom i atraktivnijom za goste iz Velike Britanije – istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Foto: Turisti u Dubrovniku/Pixabay

Proširenje kapaciteta komentirao je i Steve Heapy, izvršni direktor Jet2.com i Jet2holidays.

– Kao destinacije na našoj zelenoj listi, Split i Dubrovnik nastavljaju privlačiti brojne ljubitelje putovanja, a mi nastojimo brzo reagirati kako bi svojim kupcima omogućili kvalitetan izbor i fleksibilnost. S obzirom na odličnu prodaju tijekom ljeta, očekujemo nastavak izvrsne potražnje za Splitom i Dubrovnikom u nastavku ove godine – zaključio je Heapy.

Uz dobre vijesti s britanskog tržišta nadamo se da će turistička sezona u Hrvatskoj potrajati što dulje, iako je hrvatska obala prema posljednjoj ECDC-ovoj koronakarti i dalje u narančastom, bez obzira na svakodnevni porast broja zaraženih u Hrvatskoj.

K.B.