Vlasnik hotela u sobe postavio skrivene kamere i snimao goste

Nakon što je otkriveno da je vlasnik hotela na grčkom otoku Halkidiki postavio kamere u hotelske sobe, među posjetiteljima se podigla prava bura.

Vlasnik hotela suočen je s optužbama da je u svom smještajnom objektu postavio skrivene kamere koje su ilegalno snimale intimne trenutke gostiju.

Gost koji je prošloga ljeta s obitelji boravio u hotelu progovorio je o šoku koji je doživio kada je saznao da su privatni trenuci njegove obitelji možda snimljeni bez njegova znanja. Opisuje da je djetetu mijenjao pelene i kako je dijete dugo bilo golo u sobi.

Otac je naveo da je na noćnom ormariću pronađen crni uređaj koji je izgledao kao punjač za mobitel s USB priključkom, i koji je snimao njihove privatne trenutke. Hotel je imao ukupno šest skrivenih kamera.

Istraga grčke policije pokrenuta je nakon pritužbe mladog para koji je krajem rujna 2022. pronašao kameru u sobi u kojoj je proveo noć.

Vlasnik je dotični par besplatno ugostio kao nagradu za suradnju s hotelom ljeto prije. Međutim, muškarac koji je inače električar, otkrio je skrivenu kameru u njihovoj sobi te je prijavio policiji.

Skandal je izazvao zabrinutost zbog narušavanja privatnosti i naglasio potrebu za strožim propisima za zaštitu prava gostiju u hotelima i drugim objektima, prenosi TWXS.

B.K.