Vlasnici četiri staforda koji su napadali druge po Zadru, oduzeti psi

ZADAR - Djelatnici Veterinarske inspekcije i inspektori Državnog inspektorata oduzeli su vlasnici četiri psa, mješanca američkog staforda i terijera. Intervenciji su morali asistirati policijski službenici PU zadarske, koji su pse izuzeli i premjestili u sklonište za životinje u Privlaci.

Podsjetimo, riječ je o psima koji dugo stvaraju probleme prolaznicima, a situacija je kulminirala nakon što je jedan od njih prošlog tjedna napao maloljetnicu koja je šetala sa svojim psom, a potom su prije nekoliko dana dva psa napali i teško ozlijedili psa koji je prolazio uz dvorište.

Zbog činjenice da psi nisu bili kontrolom vlasnica je za prvi slučaj kazneno prijavljena, a prije nekoliko dana i prekršajno. Zbog ponavljanja incidenata i očite nebrige za pse, službe su jučer reagirale i vlasnici oduzele pse.

Čitatelj nam šalje snimku jednog od tih događaja, pa upozoravamo da je snimka uznemirujuća!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Stafordi u Zadru na plaži i ulici jučer napali dva psa
Policija je jučer u Zadru zabilježila dva događaja držanja životinja bez nadzora. Vlasnici pasa su prekršajno sankcionirani te su o događajima obaviješteni komunalni redar i veterinarska inspekcija zbog nadležnog daljnjeg postupanja. Prvi slučaj zabilježen je oko 12.20 sati u Ulici Put Dikl…