VLAK U SNIJEGU - HŽ uveo dodatne vlakove prema Splitu, karte gotovo rasprodane!

SPLIT - Prometni kolaps u Hrvatskoj i nepostojanje cestovnih prometnih pravaca iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obratno, dao je šansu Hrvatskoj željeznici da dobije svojih učinkovitih pet minuta.

HŽ je tako uveo dodatne vlakove između Splita i zagreba.

“Danas 27. veljače iz Zagreba prema Splitu u 15:19 kreće redovni vlak u dvostrukom sastavu (oko 270 mjesta).

Također, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na cestama u 17.15 iz Zagreba prema Splitu krenut će dodatni izvanredni vlak sa 180 mjesta. Vlak će se zaustavljati u kolodvorima Karlovac, Oštarije, Plaški, Vrhovine, Ličko Lešće, Gospić, Lovinac, Gračac, Knin, Drniš, Unešić, Perković, Primorski Dolac, Kaštel Stari, Kaštel Sućurac i Split Predgrađe", pojašnjavaju.

Foto: HZCAR-Croatia / trains / Screenshot

U obavijesti napominju da se karte kupuju na blagajnama i u vlaku.

“Karte se mogu rezervirati pozivom na brojeve telefona 01 457 3260 ili 01 453 4050. Rezervacija vrijedi dva sata te u tom roku putnici koji putuju iz Zagreba trebaju doći na blagajnu Zagreb GK i kupiti kartu”, navode iz HŽ-a.

Kako javljaju 24 sata, na željezničkom kolodvoru u Zagrebu je pravi kaos. Ljudi su pohrlili kako bi kupili karte Split pa tako karata za vlak u 15 sati više nema. Ostala je još tek pokoja karta za onaj u 17 sati.

Za sutra su najavili da će vlakovi 520 (Split 8.14 – Zagreb GK 14.55) i 523 (Zagreb GK 15. 19 – Split 21.40) voziti također u dvostrukom sastavu (oko 270 mjesta).

Eto, nekome smrkne, drugome svane. Tko se rugao sporosti HŽ-a, sada moli za kartu viška.

Sindikat strojovođa: "Tko kaže da je Dalmacija odsječena - laže!"

Dodajmo ovome i još jednu crticu; naime vlak iz Splita za Zagreb krenuo je jučer oko 22 sata i stigao s tek 78 minuta zakašnjenja u glavni grad.

- Večeras, kažu, sigurno neće biti ni jednog prohodnog pravca iz Dalmacije prema unutrašnjosti. Lažu vas! Jer, ova će četiri profesionalca učiniti sve da noćas Dalmacija ne bude odsječena - napisali su tako iz Sindikata strojovođa Hrvatske.

D.G.