Vlada proglasila Poljud i Maksimir stadionima od nacionalnog interesa

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je izvješće o turističkom prometu od 1. siječnja do 30. lipnja, prijedlog zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, konačni prijedlog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, kao i izmjene i dopune Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije.

Premijer Andrej Plenković poručio je da će Zakon o izbornim jedinicama danas biti poslan u saborsku proceduru, njime će glas svakog građanina vrijediti jednako bez obzira gdje živi, a u odnosu na tekst u javnoj raspravi, riješeno je i pitanje teritorijalnog diskontinuiteta u 8. izbornoj jedinici. Tako će grad Bakar umjesto u sedmoj, sada biti u osmoj izbornoj jedinici, poručio je Plenković.

"Prioritetne sportske građevine od nacionalnog interesa"

Plenković je najavio i da će vlada na današnjoj sjednici donijeti odluku da se nogometni stadioni Maksimir u Zagrebu i Poljud u Splitu proglase prioritetnim sportskim građevinama od nacionalnog interesa.

Time će se steći preduvjeti da država sudjeluje u zaokruživanju financijske konstrukcije u izgradnji Maksimira odnosno rekonstrukciji Poljuda, istaknuo je premijer.

Quiz Maker

D.G.