VK Cavtat ponovno osvojio Kup Hrvatske, načelnik Lasić: "Ovo su nevjerojatna djeca!"

CAVTAT - U najtrofejnijoj godini od osnutka VK Cavtat, stigao je još jedna naslov prvaka. Nade VK Cavtat osvojile su Kup Hrvatske pobjedom protiv KPK u Rijeci, rezultatom 6:5.

Dječaci rođeni 2010. godine i mlađi bili su bolji od Korčulana koji su pak imali vodstvo samo jednom u utakmici i to na samom početku. Nakon inicijalnih 1:0, Cavtaćani su okrenuli rezultat i Korčulani su cijeli susret stizali naše vodstvo.

Foto: Općina Konavle

Trener Pavo Pulić istaknuo je kako je utakmica bila finale podjednakih protivnika.

- Bili smo bolji i kontrolirali smo utakmicu. Vodili su samo 1:0 nakon toga stalno smo bili u vodstvu. Ukupni dojam, organizacija suđenja, sve je bilo na najvećem nivou - rekao je trener Pulić.

Za najboljeg vratara turnira izabran je Luko Vezilić.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić istaknuo je kako je izuzetno ponosan na naše sportaše.

- Ove generacije koje stižu i sazrijevaju su jednostavno nevjerojatne. Mi smo već dali veliki broj osvajača zlatnih medalja na međunarodnim natjecanjima, prvenstvima i Olimpijskim igrama, ali ova djeca nam daju vjerovati da nismo još vidjeli ništa - rekao je načelnik Lasić te ovom prilikom čestitao cijeloj upravi kluba na čelu s predsjednikom Gašparom Butiganom, trenerima, roditeljima i naravno igračima.

Inače, u ovoj godini u kojoj klub slavi 50 godina postojanja vaterpolisti VK Cavtat u klupske vitrine donijeli su naslov prvaka Hrvatske u kategoriji Nade, potom su Mlađe nade osvojile Kup Hrvatske, a isto natjecanje su sada osvojile i Nade VK Cavtata.

VK Cavtat je pobjednik Kupa, drugi je KPK , a u utakmici za 3.mjesto Mladost je bila bolja od splitskog Jadrana. Slijede 5.Medveščak, 6. Solaris, 7. Mornar BS , 8.Zagreb , 9.Jug AO , 10.Zadar, itd.

Općina Konavle