Više sidrenih mjesta i niža cijena koncesije u Brguljama na Molatu

BRGULJE – Zadarska županija odobrit će na sjednici u utorak Poljoprivrednoj zadrugi Brgulje povećanje sidrenih mjesta u sidrištu Brgulje na otoku Molatu, s 58 na 80.

Foto: PZ Brgulje

Koncesionar je Županiji uputio zahtjev za izmjenom koncesije na način da se dijelovi polja koje nije moguće staviti u funkciju sidrišta izuzmu iz površine te se poveća broj sidrenih mjesta sukladno potrebama prostora i uvjetima sigurnosti plovidbe, piše 057.info.

Izmjenama bi se površina sidrišta smanjila sa 75.267 m2 na 67.525 m2, a broj sidrenih mjesta povećao bi se na 80 sidrenih mjesta.

Zatraženim izmjenama ne mijenja se vrsta niti predmet ugovora o koncesiji budući je i nadalje riječ o gospodarskom korištenju pomorskog dobra, luke posebne namjene – sidrišta Brgulje na otoku Molatu, a kako su pri podnošenju zahtjeva ispunjeni uvjeti iz Zakona o koncesijama, vijećnicima je predloženo donošenje oduke o izmjeni odluke.

Stalni dio koncesijske naknade smanjuje se sa 225.801 kn na 202.575 kn, od čega je jedna trećina prihod proračuna Zadarske županije.

I.B.