Više od 70 volontera sudjelovalo u akciji čišćenja okoliša u Pučišćima

PUČIŠĆA – Općina Pučišća na otoku Braču ove se subote pridružila međunarodnoj akciji “Zelena čistka” (World cleanup day), koja se u Hrvatskoj održava od 2012. godine. Iako odgođena tjedan dana zbog loše prognoze, akcija je polučila veliki uspjeh te je uspjela okupiti više od 70 volontera.

Nagomilani otpad čistili su i stari i mladi, a posebno veseli podatak kako se akciji priključio veliki broj mališana iz Osnovne škole Pučišća. Hvalevrijedna akcija potaknula i mnoge druge da zasuču rukave i krenu “oslobađati” bračku prirodu od nagomilanog ljudskog otpada pa se osim čišćenja prirodnih plaža na potezu od Svjetionika Sv. Nikole prema granici s Općinom Postira, čistilo i plaže, šetnice, parkove, ulice i u samom mjestu.

Foto: Zelena čistka

U suradnji s komunalnim poduzećem zaduženim za gospodarenje otpadom, sav prikupljeni otpad je odložen u kontejner za glomazni otpad te će biti propisno zbrinut.

Foto: Zelena čistka

Općina Pučišća svim je volonterima osigurala rukavice, vreće za smeće, vodu i ručak nakon akcije, a veliku pomoć u samoj akciji pružili su i pučiški vatrogasci.

Foto: Zelena čistka

Sjajna je ovo uvertira za proslavu nadolazećeg dana Općine Pučišća i svetkovine Sv. Jere koji se slave u četvrtak, 30. rujna.

K.B.