Više od 200 natjecatelja iz cijelog svijeta odmjerit će izdržljivost na dalmatinskim planinama

Više od 200 natjecatelja iz 20-ak zemalja sutra počinje trodnevnu, vrlo zahtjevnu utrku koja uključuje 5 dalmatinskih planina, tri rijeke, 5 gradova i 7 općina. Riječ je o šestom izdanju međunarodne utrke „Dalmacija Ultra Trail 2021“.

Dalmacija Ultra Trail obuhvaća 3 utrke različitih dužina tako da svaki sudionik može odabrati rutu koja mu najviše odgovara – Mountain DUT 122km s 5680 m uspona, Sea DUT 56 km s 3010 m uspona te Ethno DUT 18 km s 820 m uspona.

Foto: DUT

Utrka se održava na širem području Splitsko-dalmatinske županije i obuhvaća pet planina, tri rijeke te brojne povijesne i kulturne destinacije i lokalitete koji su samo dio bogate kulturno-povijesne baštine ove regije, poručuju organizatori.

Trase utrka uključuju planine Mosor, Kozjak, Biokovo, Omiška Dinara i Primorska Kosa, zatim rijeke Jadro, Žrnovnicu i Cetinu, traileri će proći i kroz gradove Split, Omiš, Makarska, Kaštela, Solin te kroz općine Klis, Podstrana, Dugi Rat, Zadvarje, Brela, Baška Voda, Tučepi.

Središnje mjesto događaja biti će u Omišu.

Organizator utrke je udruga Dalmacija Trails, koja je osnovana 2015., s ciljem poticanja, razvijanja i unapređenja, kako sportskih i rekreativnih aktivnosti, tako i valorizacije starih puteva i neiskorištenih prirodnih potencijala regije te podizanja svijesti o sportu i fenomenu sportskog turizma. Udruga broji 15 članova volontera koji cijelu godinu rade na organizaciji manifestacije.

Utrka će se održati od 15. do 17. listopada, a sve detalje možete pronaći na službenoj web stranici ili na Facebook stranici događaja.

K.B.