Više od 200 biciklista "preuzelo" Split!

SPLIT - ulice Splita jučer su postale pravi mali raj za sve one koje vole dobar provod na biciklu i žele poslati poruku o važnosti očuvanja čiste i ekološki svjesne Hrvatske.

Danas skoro pa svaka obilje vozi po nekoliko automobila. Svaki član se vozi sam za sebe, a gužve po većim gradovima postaju nesnosne, nervoza raste, a nižu se i nesreće! Zašto onda rješenje ne bismo pronašli u biciklizmu, pitaju se sudionici i organizatori dvanaeste Splitske biciklijade koja je splitskim ulicama jučer pronijela nešto drugačije, vedrije i zdravije vibracije.

Foto: Udruga Sunce

- Ovogodišnja biciklijada namjeru ima podići svijest građana o važnosti održive mobilnosti u suočavanju s klimatskom krizom. Poticanje alternativnih načina prijevoza, poput biciklizma i javnog prijevoza, igra ključnu ulogu. Biciklizam je ne samo ekološki prihvatljiv već i zabavan način kretanja koji ne zagađuje zrak. Ako svi malo razmislimo o tome kako se krećemo, možemo pomoći stvoriti ugodnije i zdravije okruženje za život, rekla je organizatorica Tihana Arapović iz udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Biciklistima je, naravno, osigurana i okrepa u obliku voća, zdravih grickalica i sokova, a bila su tu i tombola, kviz, biciklistička Alka, glazbeni sadržaji...

Bravo za još jednu Splitsku biciklijadu!

J.T.