VIS Zauzeli pomorsko dobro i tjeraju sve oko sebe: "Tu smo kao djeca naučili plivati, a sad nam prijete!"

VIS - Divljaka na našoj obali ima od Savudrije do Prevlake, no nažalost, o devastaciji i bespravnom zauzimanju pomorskog dobra piše se isključivo ljeti ili na društvenim mrežama. A onda se na to obično zaboravi. Na to su valjda računali i ovi iz priče s Visa koji su ispred svoje kuće, na svoju ruku, pružili terasu, stepenice i, kako to obično ide, proglasili sve "svojim".

- Ovdje su u pitanju bespravna terasa i stepenice na pomorskom dobru te ilegalno postavljanje ležaljki, daske, jastuka, čak sušila za robu na pomorskom dobru. Vlasnici ove kuće tvrde da takozvani Puntarićev most sada pripada isključivo njima i njihovim gostima kojima to iznajmljuju. Živim ljeti u kući pokraj njihove i skupa sa cijelim susjedstvom se kupamo tu cijeli svoj život - objavila je Antica Rocklyn Rušinović u grupi "Tražim nudim otok Vis".

- Tu smo svi kao djeca naučili plivati, a s Puntarićevog mosta skakati. Vlasnici su tokom ljeta više puta izašli na most da bi tjerali, maltretirali i zastrašivali mene i moje susjede i njihovu djecu, ponekad i prijetnjama.

Kada niti jedna nadležna institucija nije do sada reagirala unatoč brojnim molbama, smatram da mi je građanska dužnost ovim putem bar obavijestiti stanovništvo Visa o tome što se ovdje događa. Zahvaljujem svima koji su podržali naše susjedstvo u ovim tužnim i frustrirajucim trenucima - piše Rušinović i objavljuje fotografije s lica mjesta.

Foto: Screenshot

D.G.