Vir djeci financira školsku opremu - na račune korisnika sjeda 84,3 tisuće eura!

Ovo ide u rubriku "rekordno", a radi se zaista o značajnoj pomoći koju će Vir pružiti svojim školarcima i njihovim obiteljima. Radi se o čak 84,3 tisuće eura za 241 virskog školarca.

Čak 241 pozitivno riješen zahtjev za ostvarivanje prava za financiranje školske opreme u školskoj godini 2023./2024., podatak je koji je razveselio sve roditelje školske djece na otoku Viru i Općinu Vir koja već godinama provodi ovaj natječaj.

- Sve nas može veseliti izniman broj zahtjeva za dobivanje ove općinske potpore, jer govori o sve većem broju školske djece na našem otoku. Zato ću na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća predložiti povećanje rodiljnih naknada. Ljudi i posebno djeca su ključ uspjeha svake zajednice, pa će nam se svaki uloženi euro višestruko vratiti - kaže virski načelnik Marino Radović

Foto: Kažimir Škrbić

Ovo bi rješenje stiglo još u rujnu da nije bilo političkih zavrzlama i blokade proračuna, navodi načelnik, no eto sve su uspjelo razriješiti i školarci su kao i njihove obitelji sigurno i više nego sretni. A osim onog iz čega će učiti općina Vir će financirati i projektiranje nove školske zgrade u kojoj će se dobivati petice!

- Bez obzira na činjenicu da gradnja škole ne ovisi o nama, krenut ćemo u tom smjeru. Dosta je bilo čekanja da se netko sjeti da otok Vir i njegovi stanovnici, posebno djeca, zaslužuju značajno više od sadašnje zgrade Područne škole koja je ruglo, odnosno sve samo ne pristojna zgrada primjerena nastavi i odgoju djece – poručio je virski načelnik.

J.T.