VIKEND DEVASTACIJA Otočani Drvenika očajni: “U sat vremena, četiri kamiona iskrcali u more!”

DRVENIK – Kamioni i bageri na otoku Drveniku danas su u vrlo kratkom periodu iskrcali materijal kojim su zatrpali pomorsko dobro – obalu i more.

Javnosti nije nepoznat modus operandi po kojem će lokalni šerifi ili vlasnici pojedinih parcela uz more na svoju ruku vikendom, kad nema inspekcija koje bi trebale u ponoć/podne odmah po dojavi istrčati na teren, jednostavno unakaziti obalu bez ikakve prethodne dozvole, a pogotovo studije utjecaja na okoliš.

Što je bio slučaj na otoku Drveniku, na institucijama je da utvrde, ako to uopće budu u stanju napraviti, ali otočani su na Facebook stranici Drveničani objavili fotografije o, kako kažu, ekocidu za kojeg apeliraju da se zaustavi:

Foto: Facebook

“Aktualna devastacija!  U nepunih sat vremena četiri kamiona materijala iskrcana su na obalu i u more o čemu svjedoče i priložene fotografije. Obaviještena je policija i Lučka kapetanija, koja je po istoj dojavi obećala poslati ophodnju. Ukoliko imate kakvih ideja kako zaustaviti ovaj ekocid slobodno komentirajte. Hvala”, poručuju otočani.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

D.G.