VIDEO Ribar iz Vrsara: "Iza nas pijavica, a nas tuča bombardira, ovo je nevjerojatno!"

VRSAR - Kako smo ranije i pisali, večeras je do Istre iz Slovenije stiglo novo olujno nevrijeme praćeno snažnom tučom, ali i pijavicom.

Ribar iz Vrsara Goran Defar zatekao se s gostima nasred Limskog kanala, kad se nebo doslovno spustilo na zemlju.

Treća sam generacija ribara i mislio sam da sam sve vidio...

- Neverini su se stvarali velikom brzinom i stigli bi u porat da nam se na izlazu iz Limskog kanala ispred Vrsara, i to na putu za porat nije stvorila pijavica, pa smo nas par brodova odlučili se vratiti nazad u Limski kanal, a tamo su nas vjetar i tuča dobro izbombardirali. Trajalo je 10 minuta, vratili smo se sritno u porat. Gostima je bilo zanimljivo - kaže nam Goran.

- Doživio san svašta na moru... treća san generacija ribara u familiji i stalno san moru, ali kad san mislija da san sve vidija priroda mi je pokazala nešto novo - priča nam još uvijek vidno uzbuđen.

Na pitanje je li ga bilo strah, odgovara:

- Nisam se prenuja, jer san zna ča napraviti ako bude još gore, spustija san bočne cerade prije nego nas je udarilo, drža san provu u vitar i ljudima govorija da je sve pod kontrolom. Na kraju kad smo se vratili dobija san i pljesak - priča nam, a tko ne vjeruje, neka pogleda snimku.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Novo nevrijeme stiglo do Istre!
U Istru je stiglo novo olujno nevrijeme, ponegdje praćeno snažnim padalinama, ali i tučom. Ekipa Istrameta zatečena je na prometnici kod Vodnjana, dok su na automobil padali veći komadi tuče. Prognostičari procjenjuju i mogućnost nastanka pijavica. Državni hidrometeorološki zavod za istarsko podr…